Fluke 810 trillingsmeter-software en -firmware

Software-update

BELANGRIJKE KENNISGEVINGEN

• De Viewer-software werkt mogelijk niet op alle computers
    • Soms installeert en werkt de Viewer-software goed
    • Soms kan de software-/IT-groep van de klant het laten werken
    • Soms kan de software-/IT-groep van de klant het niet laten werken
  • Alle functies/mogelijkheden van de 810 zullen correct functioneren zonder de Viewer software
    • Met de 810 Viewer-software kunnen gebruikers gegevens/resultaten van de 810 naar de pc overbrengen om te zien wat er op de 810 staat, een back-up te maken van de database en PDF-rapporten af te drukken
  • In de loop der jaren zijn er meer problemen geweest met de installatie van de Viewer-software:
    • Door updates van het besturingssysteem van de computer
    • Door de vele verschillende computers, platforms en fabrikanten
    • Door softwareprogramma's en beperkingen die door software-/IT-groepen op bedrijfsnetwerken worden geladen
  • De technische ondersteuning van Fluke kan de 810 Viewer-software niet langer ondersteunen. Gebruikers kunnen:
    • Proberen de Viewer-software zelf te installeren en te gebruiken
    • Contact opnemen met hun software-/IT-groep voor hulp
    • De 810 gebruiken als zelfstandig, standalone apparaat

SQL Pre-installer

SQL Pre-installer

Viewer-software v.3.6.0

Wat is nieuw?

• Compatibiliteit met Windows 10 toegevoegd
  • Nieuwe versie van MS SQL Server
  • Machine-instellingen alfabetisch gesorteerd op de naam van de machine (voorheen alleen sorteerbaar op ernstniveau)
  • Langere machinenaam: ondersteunt nu 40 tekens (voorheen beperkt tot 15 tekens)
  • Bijgewerkte synchronisatiefunctie waarmee gebruikers machine-instellingen kunnen wijzigen met de Viewer-software op de pc en kunnen synchroniseren met de Fluke 810

BELANGRIJKE OPMERKING: Maak een back-up van uw gegevens voorafgaand aan de installatie. Lees de volgende instructies voorafgaand aan de installatie als op uw computer een oudere versie van de Viewer-software is geïnstalleerd.

A. Viewer upgraden vanaf Viewer-versie 1.0.8 of hoger

1. Open de Viewer-software.
  2. Klik op het menu "Voorkeuren" bovenaan.
  3. Selecteer "Reservekopie maken" in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik op de knop "Bladeren" om de locatie voor de reservekopie te selecteren en klik daarna op de knop "Reservekopie maken". Kies een andere locatie dan waar de software is geïnstalleerd. "Mijn documenten" is bijvoorbeeld een goede locatie.
  5. Nadat de reservekopie is gemaakt, verwijdert u de huidige versie van de Viewer-software door te navigeren naar "Programma's toevoegen of verwijderen" in Instellingen, de Viewer-software in de lijst te zoeken, deze te selecteren en vervolgens te verwijderen. Voer hetzelfde uit voor alle items met betrekking tot Microsoft SQL Server 2005 Express.
  6. Installeer eerst de SQL Pre-installer door te dubbelklikken op het .zip-bestand dat u via de bovenstaande link hebt gedownload en de instructies te volgen.
  7. Installeer daarna de nieuwe Viewer-versie door te dubbelklikken op het .zip-bestand dat u via de bovenstaande link hebt gedownload en de instructies te volgen.

Nadat de installatie is voltooid, zet u uw back-upgegevens terug door de onderstaande stappen te volgen:

1. Open de Viewer-software.
  2. Klik op het menu "Voorkeuren" bovenaan.
  3. Selecteer "Reservekopie terugzetten" in het menu aan de linkerkant.
  4. Klik op de knop "Bladeren" om de locatie te selecteren voor de reservekopie die u voor de installatie hebt gemaakt en klik daarna op de knop "Reservekopie terugzetten".

B. Viewer upgraden vanaf Viewer-versies lager dan 1.0.8

Als u Viewer bijwerkt vanaf een versie lager dan 1.0.8, wist de upgrade alle machine-instellingen en diagnosegeschiedenis van uw pc.

Gewiste gegevens terugzetten naar de Viewer-software-applicatie:

1. Als er nog gegevens aanwezig zijn op de Fluke 810-meter, importeert u deze met de Overdracht-functie terug in de Viewer-software.
  2. Als gegevens alleen zijn opgeslagen in de Viewer-software, archiveert u de gegevens VOORDAT U DE UPGRADE UITVOERT door .pdf-rapporten te genereren voor alle machine-instellingen met behulp van de rapportfunctie van de Viewer-software. Opmerking: Gegevens die zijn verzameld met versies ouder dan Viewer v1.5 kunnen niet worden teruggezet naar de meter.

Viewer v2.0 of hoger is compatibel met de 32-bits- en 64-bits-besturingssystemen Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 10.

Firmware-update

Fluke 810 trillingsmeter-firmware v3.5 (.CAB)

Instructies voor firmware-upgrade (.pdf)

Versie

Datum

Beschrijving

3.518 september 2018
  • Compatibiliteit met Windows 10 toegevoegd
  • Nieuwe versie van MS SQL Server
  • Machine-instellingen alfabetisch gesorteerd op de naam van de machine (niet slechts het ernstniveau)
  • Langere machinenaam: ondersteunt nu 40 karakters (niet slechts 15)
  • Bijgewerkte synchronisatiefunctie – Wijzig machine-instellingen met de Viewer-software op de pc en synchroniseer met de Fluke 810
3.011 mei 2015
  • Algemene trillingsmetingen toegevoegd, zodat u snel de algehele conditie van een machine kunt beoordelen, naast iedere afzonderlijke machinestoring
  • Geavanceerde gegevens, waaronder gedetailleerde diagnostische rapporten en spectrale diagrammen, helpen u bij het controleren van de gegevenskwaliteit en het inperken van de mogelijke basisoorzaken van de storingen
  • Door bredere machinesnelheidsflexibiliteit kunt u meer componenten testen, zoals riemaandrijvingen, tandwieloverbrengingen en kegelwieldrijfwerken
  • Eenvoudige, intuïtieve illustraties van iedere machine-opstelling voor het snel verzamelen van gegevens, waarmee de plaatsen van lagers kunnen worden vastgesteld terwijl op locatie metingen worden gedaan
  • Kleine bugfixes

GPL-aanbieding