Fluke 6500-2 draagbare-apparatentester, firmware-upgrade 1. 38, NEN 3140

Belangrijkste kenmerken

• Firmware-update bevat een revisie van de geprogrammeerde grenswaarden conform NEN 3140
  • Brengt de Fluke 6500-2-modellen die vóór december 2019 zijn gemaakt, in overeenstemming met recente wijzigingen in de regelgeving

Installatie-instructies

Voordat u nieuwe firmware installeert, moet u alle gegevens die in het instrument zijn opgeslagen, downloaden aan de hand van de volgende procedure.

1. Sluit een USB-stick aan op de tester 6500-2.
  2. Druk op 'Print / PC'.
  3. Selecteer 'Transfer to flash drive' (Overbrengen naar flashstation).
  4. Selecteer de bestandsindeling met de pijltoetsen naar links en rechts.
  5. Selecteer 'Transfer to flash drive' (Weergeven op recordnummer).
  6. Selecteer de gegevens die u naar de USB-stick wilt downloaden en druk op 'GO'. De gegevens worden naar de USB-stick gedownload.

Opmerking: Deze firmware werkt de Autotest-database bij en verwijdert permanent alle Autotests die niet standaard zijn geïnstalleerd!

Autotests kunnen handmatig worden gedocumenteerd en opnieuw worden ingevoerd. Raadpleeg de handleiding voor instructies voor het weergeven en maken van automatische tests.

Volg de onderstaande procedure om firmware-update V1.83 te installeren

1. Klik hier om het nieuwe firmwarebestand "PAT_img.bin" te downloaden. Noteer de locatie waar het bestand is opgeslagen op uw pc

2. Houd de hieronder weergegeven diagonale toetsen (VISUAL en 'i') ingedrukt voor de firmware-upgrademodus en schakel het apparaat vervolgens in

3. Het instrument geeft aan dat het in de firmware-upgrademodus staat.

4. Sluit het instrument aan op de pc. USB-kabel: type A op de pc en type B op het instrument.

5. Op de pc wordt een nieuw station met de naam 'FPAT_BOOT' weergegeven. Sleep de nieuwe firmware voor de 6500-2 op uw pc naar het weergegeven nieuwe station 'FPAT_BOOT'.

6. Wacht tot het bestand is gekopieerd.

7. Schakel de stroom naar het instrument uit.

8. Schakel de stroom naar het instrument in. De firmware wordt automatisch geladen.

9. Als de structuur van de 6500-2 firmwaredatabase is gewijzigd in de nieuwe versie van de firmware, wordt het volgende bericht weergegeven: "saved results are damaged, press START to clear the memory" (opgeslagen resultaten zijn beschadigd, druk op START om het geheugen te wissen). Druk op START om het geheugen te wissen volgens de instructies.

Risico's bij het upgraden van firmware!

Het bijwerken van de firmware van het instrument betekent dat de interne Flash ROM-code die in het instrument is opgeslagen, wordt overschreven en vervangen door een nieuwe code.

Bij dit proces bestaat het risico dat uw instrument onbruikbaar wordt als er een fout of onderbreking optreedt terwijl de update wordt uitgevoerd.

Dit kan ertoe leiden dat het instrument moet worden geretourneerd voor reparatie, wat weer kan leiden tot reparatiekosten.