Fluke ii900-Series Software and Firmware Upgrade

Om er zeker van te zijn dat uw ii900-serie Acoustic Imager alle beschikbare functies bevat, dient u ervoor te zorgen dat u de nieuwste versie van de firmware in hebt geïnstalleerd.

Registreer uw Fluke ii900-serie Imager hier om meldingen van toekomstige upgrades en updates te ontvangen: Fluke productregistratie

Gebruik Fluke Connect Desktop om firmware-updates te automatiseren: Download Fluke Connect Desktop

Instructies voor het upgraden van de Fluke ii900-serie met behulp van een SWU-bestand zijn ook beschikbaar:

• Download de nieuwste firmware 5.0.1 voor de Fluke-ii900-serie hier (.swu-bestand)
  • De batterij van de Fluke-ii900-serie moet ten minste 25% zijn opgeladen.
  • Gebruik de USB-C-kabel die bij het apparaat is geleverd.
  • Sluit het apparaat aan op een Windows-computer en schakel het in. Zoek naar het apparaat met de naam FLK-ii900-Series in de Windows-bestandsbrowser en kopieer het .SWU-bestand in de hoofdmap ('user data') van de FLK-ii900-serie Imager.
  • Zodra het bestand is gekopieerd, detecteert uw imager het en wordt u gevraagd de firmware-update te starten. Selecteer 'Update starten'.
  • Zodra de firmware-update is voltooid, vraagt uw imager u het apparaat opnieuw op te starten. Selecteer 'Opnieuw opstarten'.

Firmwareversie V5.0.1 voor de Fluke ii900-serie Acoustic Imager updates:

• Probleem opgelost dat onjuiste weergave van debiet en bijbehorende kosten voor lekkages veroorzaakte bij het kiezen van Imperial (CFM) als eenhedensysteem.
  • Probleem opgelost met geschatte percentages voor typen deelontlading.
KenmerkFluke ii900 Industrial Acoustic ImagerFluke ii910 Precision Acoustic Imager
PDQ Mode™:
Geeft de relatieve ernst van een ontlading, wat de gebruiker informatie verschaft over de vraag of er al dan niet actie nodig is nadat PD is gedetecteerd
NeeJa
LeakQ™:
Schat de omvang en kosten van een lek in, inclusief een nieuwe functie voor het schatten van de afstand en de LeakQ™-ernstindex van 1-10. Beelden kunnen naar het online web worden geüpload om lekkagerapporten te genereren, inclusief de omvang van het lek en de kostenschatting.
JaJa
MecQ™:
Geoptimaliseerde capture-modus voor het lokaliseren van mogelijke mechanische problemen in bijvoorbeeld transportsystemen, zodat deze kunnen worden aangepakt op basis van uw onderhoudsschema.
NeeJa
Frequentie:
Beschikbare frequentiemodi
Standaardfrequentie:
2 - 52 kHz
Standaardfrequentie:
2 - 52 kHz
Hoge frequentie:
2 - 100 kHz
Grijsschaal:
Beeld weergeven en opslaan in grijstinten
JaJa
Meerdere bronnen:
Modus voor meerdere bronnen om markeringen voor meerdere bronnen op het scherm weer te geven
JaJa
Tags:
Verbeterde en uitgebreide annotatie van tags
JaJa

De vorige firmwareversie vindt u hier:

Versie 2.1:

- versie 2019, geen lekkwantificatiefuncties

Versie 3.0:

• versie 2020
  • Schatting van de afstand tot het lek.
  • LeakQ™-modus
  • Lek-tags
  • Miniatuurfunctie

Versie 4.0:

• PDQ Mode™ voor ii910 Precision Acoustic Imager
  • Grijsschaal: Beeld weergeven en opslaan in grijstinten
  • Modus voor meerdere bronnen om markeringen voor meerdere bronnen op het scherm weer te geven
  • Verbeterde en uitgebreide annotatie van tags
  • Oplossing voor een probleem waarbij het camerabeeld te donker kan worden
  • Verbeterde diagnose van de toestand van de microfoon
  • Melding als de batterijspanning lager is dan 25% en geen firmware-upgrade toestaat.
  • Verbeterde teksteditor

Versie 4.2:

• Digitale zoom (1-3x)
  • Swipen in geheugen
  • Transparantieniveau van de warmtekaart selecteren
  • USB-naam in Windows Verkenner: FLK-ii900-serie
  • Standaard selecteerbaar profiel bij het opstarten, waardoor bij het opstarten altijd dezelfde instellingen worden gebruikt

Versie 4.3:

• Probleem opgelost waarbij USB-communicatie mogelijk niet goed werkt wanneer veel bestanden op het apparaat zijn opgeslagen
  • Pictogram toegevoegd om aan te geven dat het geheugen bijna vol is
  • Asset tagging met QR-code toegevoegd

Versie 4.4:

• Probleem opgelost dat verminderde verwerkingskracht zou kunnen veroorzaken
  • Updates van vertalingen
  • Probleem opgelost dat een LeakQ-rapportagefout zou kunnen veroorzaken

Versie 4.5:

• Nieuwe functies:
    • Classificatie van de status van de asset-inspectie: ‘as-found’ of ‘as-left’
    • Rapportage CO2-emissieschatting in online LeakQ rapportagetool*
  • Probleem opgelost dat kan leiden tot:
    • Mislukken van visuele en/of akoestische visualisatie
    • Verminderde verwerkingskracht
    • Rapportagefout van LeakQ
  • Updates:
    • Diverse updates van vertalingen

Versie 4.6:

• Probleem opgelost dat een mislukte visuele en/of akoestische visualisatie kan veroorzaken

Versie 4.7:

• Ingebouwde LeakQ™-kwantificering (Fluke ii900 & Fluke ii910);
  • Upgrade zichtbaar-lichtcamera naar 5 MP (Fluke ii910);
  • Diverse updates van functies en vertalingen.

Versie 5.0:

• MecQ™
    • Gemakkelijk, efficiënt en contactloos gebieden identificeren/lokaliseren waar mogelijk mechanische achteruitgang kan optreden voor verdere inspectie.
  • PDQ Mode™ op het apparaat:
    • Classificatie deelontlading.
    • Realtime PRPD-plot.
    • PRPD-plot (afbeelding).
  • Annotatie:
    • Functies voor annotaties van acties helpen onze klanten de urgentie van de vereiste vervolgacties te documenteren en te communiceren.
  • Diversen:
    • Automatische opslag van lektype-annotatie voor LeakQ-registraties.
    • Probleemoplossingen en kleine functieverbeteringen.
    • Diverse verbeteringen/updates van vertalingen.
    • Probleem opgelost dat van invloed kon zijn op de visualisatieprestaties bij weinig omgevingslicht. (alleen ii910).