Firmware-update voor de Fluke 1663/1664FC: 6 mA RDC-DD testen voor EV-laadstations

Nieuwe firmware-update voor de Fluke 1663 en 1664FC installatietesters, met nieuwe 6mA RDC-DD testfunctionaliteit voor laadstations voor elektrische voertuigen (EV).

Belangrijke opmerking: Lees de volgende instructies zorgvuldig door voordat u de update uitvoert. Zorg ervoor dat uw Fluke-tester een model 1663 of 1664FC is. Deze firmware-update is niet van toepassing op de Fluke 1662 of eerdere installatietesters.

Controleer de huidige firmwareversie van uw Fluke-tester door de volgende stappen te volgen:

Terwijl u op ‘F1’ drukt, schakelt u de tester in en laat u na >3 sec. ‘F1’ los. De firmwareversie zal worden weergegeven wanneer u ‘F1’ loslaat.

1. Houd de toets F1 ingedrukt
  2. Terwijl u F1 ingedrukt houdt, drukt u op de aan/uit-knop om de tester in te schakelen
  3. Op het scherm verschijnen twee getallen

Als uw firmwareversie 1.10/1.10 of hoger is, beschikt uw Fluke 1663 of 1664FC al over de 6mA testfunctionaliteit en hoeft u de update niet uit te voeren.

Als uw tester een oudere firmwareversie heeft, controleer dan de juiste optie hieronder op basis van het serienummer van het apparaat om het apparaat bij te werken (om het serienummer van het apparaat te vinden, drukt u tegelijkertijd op de aan/uit-knop en de geheugentoets. Op het primaire display verschijnt dan het oorspronkelijke serienummer met vier cijfers):

a) Toestellen (1663 en 1664FC ) vervaardigd vanaf januari 2023 (vanaf SN 6053xxxx ): Er is geen update nodig, omdat de 6mA-functie al in het apparaat is opgenomen.

b) Toestellen (1663 en 1664FC ) vervaardigd vanaf september 2020 (vanaf SN 5080xxxx): Om uw eenheid te updaten, moet u uw gegevens registreren [https://sbj.promo/fluke/6MACAMPAIGN]. Na registratie zult u het bestand met de firmware-update ontvangen en instructies over hoe u verder kunt gaan met de update. Zorg ervoor dat u de FLUKE IR189USB-kabel (Artikelnr. 2428108) bij de hand heeft om het apparaat op een pc aan te sluiten (de FLUKE IR189USB-kabel kan bij elke Fluke-distributeur worden besteld). Als u ervoor kiest om de firmware-updates zelf uit te voeren, zorg er dan voor dat u eerst de instructies voor de update en de installatie zorgvuldig doorleest en dat u de juiste accessoires heeft voordat u begint. Klanten gaan ermee akkoord dat elke installatie van de firmware-update op in aanmerking komende testers die niet langer gedekt worden door enige garantie, door de klanten op eigen risico wordt uitgevoerd.

c) Toestellen (1663 en 1664FC) vervaardigd van januari 2018 tot september 2020 (vanaf SN 4135xxxx tot SN 5080xxxx): In dit scenario is de veldupdate niet van toepassing. De nieuwe functie (6 mA) wordt in plaats daarvan tijdens het kalibratie- en aanpassingsproces geïnstalleerd door een Fluke-servicecentrum. Houd er rekening mee dat er bijkomende kosten aan verbonden zijn. Neem contact op met een Fluke-servicecentrum voor hulp bij deze update

d) Toestellen (1663 en 1664FC ) vervaardigd van september 2016 tot januari 2018 (vanaf SN 3626xxxx tot SN 4135xxxx): In dit scenario is de veldupdate niet van toepassing. De nieuwe functie (6 mA) wordt in plaats daarvan tijdens het kalibratie- en aanpassingsproces geïnstalleerd door een Fluke-servicecentrum. Houd er rekening mee dat er bijkomende kosten aan verbonden zijn. Neem voor hulp bij deze update contact op met een Fluke-servicecentrum.

e) Toestellen (1663 en 1664FC ) vervaardigd vóór september 2016 (serienummer lager dan of gelijk aan 3626xxxx): Helaas is een upgrade voor deze units niet mogelijk.

Ga voor meer informatie over het testen van EV-laadstations met uw Fluke 1663/1664FC installatietester naar onze pagina Testadapterkit voor EV-laadstations..