Keep your world up and running.
Startsida  |  Om oss  |  Företagsprofil  |  Home

Företagsprofil

Fluke Corporation är världsledande inom tillverkning, distribution och service av elektriska testverktyg och testprogramvara.

Sedan Fluke grundades 1948 har företaget bidragit till att definiera och utöka en unik teknikmarknad och tillhandahållit test- och felsökningsfunktioner som har utvecklats och fått verksamhetskritisk status inom tillverknings- och serviceindustrin. Varje ny tillverkningsanläggning, kontor, sjukhus eller annan typ av inrättning som byggs idag utgör en potentiell kund för Fluke-produkter.

Från elektronisk installation, underhåll och service inom industrin, till precisionsmätning och kvalitetskontroll – med Flukes verktyg kan företag och industrier över hela världen se till att verksamheten fungerar utan problem. Typiska kunder och användare är tekniker, ingenjörer, tillverkare av medicinska enheter och datornätverkstekniker – människor vars yrkesmässiga framgångar är beroende av de verktyg de använder och som använder verktyg för att utöka sina egna färdigheter och kompetens.

Fluke har nått första- eller andraplats på alla marknader där företaget verkar. Flukes varumärke är känt för bärbarhet, tålighet, säkerhet, användarvänlighet och kvalitetsstandarder med höga krav.

Fluke är ett helägt dotterbolag till Fortive Corporation (NYSE: FTV) och ett multinationellt företag med huvudkontor i Everett i Washington, USA. Tillverkningen sker i USA, Storbritannien, Asien och Nederländerna. Försäljnings- och servicefilialerna finns i Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Australien. Fluke Corporation har auktoriserade representationskanaler för distribution och tillverkning i över 100 länder och cirka 2 400 anställda.

Marknadssegment

Flukes produktsortiment kan ge stora fördelar på en mängd olika marknader. De primära segmenten anges nedan med en kort beskrivning av de typer av Fluke-verktyg som används och typiska tillämpningar för dem.

Installation och underhåll av system för industriell/elektronisk service

Idag integreras elektronik i allt fler elektriska och elektromekaniska system. Flukes omfattande sortiment med digitala multimetrar, elströmsanalysatorer, värmekameror, isoleringsresistanstestare och tillbehör, samt våra integrerade handhållna ScopeMeter™-testverktyg, används av allt fler servicetekniker, anläggningstekniker och installations- och underhållstekniker. De här verktygen ger dem möjlighet att felsöka komplexa nya system och upptäcka problem snabbt.

Elsystem och temperatur

Elektriker, HVAC/R-tekniker, anläggningstekniker och elkvalitetskonsulter som arbetar med underhåll, service och design av olika typer av bostadshus, industribyggnader, anläggningar och fastigheter använder Flukes professionella testverktyg. Flukes produkter, till exempel elmätare, digitala multimetrar (DMM), strömtänger, elkvalitetsmätare för en- eller trefassystem, ScopeMeter™-testverktyg, strömtänger, värmekameror, digitala termometrar och DMM-tillbehör, är utformade för daglig felsökning och underhåll av elsystem, strömförsörjningssystem, HVAC/R-system och tillhörande utrustning på fältet. Flukes produkter underlättar för eltekniker att analysera, felsöka och reparera sådana system och uppnå optimala prestanda.

Inomhusklimat

Enligt vissa beräkningar är upp till 30 procent av alla fastigheter drabbade av ”sjuka hus”-syndromet. Undermålig kvalitet på inomhusluft kan försämra personalens produktivitet, orsaka problem vid renrumsanvändning eller leda till rättstvist. Närmare två miljoner personer arbetar med att lösa de här problemen i USA. Fluke lanserade ett sortiment av testverktyg för kvalitet på inomhusluft under 2005, med målsättningen att tillhandahålla verksamma inom HVAC, byggnadsunderhåll och testning av kvalitet på inomhusluft med en heltäckande portfölj med precisionsinstrument för felsökning och underhåll av kvalitet på inomhusluft. Flukes verktyg för testning av kvalitet på inomhusluft hjälper tekniker att uppnå överlägsna prestanda genom att leverera den precision, tillförlitlighet, tålighet, säkerhet, användbarhet och prisvärdhet som Flukes verktyg är kända för.

Kalibrering

I och med förvärvet av Precision Measurement Division från Wavetek Wandell Goltermann i början av 2000 har Fluke stärkt sin redan enormt starka ledarställning på elkalibreringsmarknaden. I och med efterföljande förvärv av Hart Scientific och DH Instruments erhöll vi expertis och produktserier inom temperatur- respektive tryck-/flödeskalibrering. Flukes kalibreringsserie med kalibratorer, standarder, våggeneratorer, kalibreringsprogramvaruprodukter och stödutrustning förser företag och myndigheter, som förlitar sig på noggrant kalibrerade instrument för sina högkvalitets- och standardprogram, med standarder med mycket höga krav som även uppfyller höga internationella kvalitetskrav.

Biomedicinsk utrustning

Fluke Biomedical är världsledande inom tillverkning av biomedicintest- och simuleringsprodukter, till exempel elsäkerhetstestare, patientsimulatorer, prestandaanalysatorer och fullständigt integrerade och automatiserade system för prestandatestning och -dokumentation. Fluke Biomedical erbjuder även några av de mest tillförlitliga och exakta lösningarna för regelefterlevnad för diagnostisk bildtagning, strålningssäkerhet och kvalitetssäkring inom onkologi.

Idag måste tillverkare av medicinska enheter, biomedicintekniker, fysiker, fältservicepersonal och annan medicinsk personal hålla jämna steg med allt fler föreskrifter och riktlinjer, högre kvalitetsstandarder och snabb tekniktillväxt, och samtidigt utföra sina arbetsuppgifter snabbare och effektivare än någonsin. Fluke Biomedical tillhandahåller ett mångsidigt sortiment med programvaru- och maskinvaruverktyg som uppfyller de krav som ställs i dagens industrier.

Om du vill ha mer information om Fluke Biomedicals produkter och tjänster kontaktar du [email protected] eller ringer (800) 850-4608 (endast USA) eller (440) 248-9300.

Företagsledning

Wes Pringle

VD för Fluke Corporation

Monti Ackerman

Vice VD och finanschef

Corey Christmann

Vice VD, Global Operations

Paul Heydron

Vice VD, Engineering

Dominic Ivankovich

VD, Portfolio Brands

Ernie Lauber

Vice VD, Sales - Nord- och Sydamerika

Jimmy Hwong

VD, Asien, Stillahavsområdet

Herman Warnshuis

Vice VD, Fluke EMEA

Paul de la Port

Vice VD, Fluke Thermography

Aliza Scott

Vice President, Human Resources
Startsida   |   Webbplatsöversikt   |   Fluke SLA   |  Säkretesspolicy  |   Användarvillkor  |   Regler och villkor © 1995 - 2018 Fluke Corporation