Keep your world up and running.
Startside  |  Produkter  |  Bærbare oscilloskop  |  
Dette produktet er utgått!Fluke anbefaler
Fluke 120B Series Industrial ScopeMeter® Hand-Held Oscilloscopes

Fluke ScopeMeter® 120-serienKontakt meg  

 Fluke 120 series handheld oscilloscope

ScopeMeter® 120-serien: Tre i ett – enkelt og greit

De kompakte ScopeMeterne i 120-serien er den robuste løsningene for feilsøking og installasjon i industrien. Dette er et fullstendig integrert testverktøy med oscilloskop, multimeter og 'papirløs' logger i ett rimelig instrument som er lett å bruke. Du finner raskt svar på problemer i maskineri, instrumentering, kontroll- og kraftsystemer.

 

ScopeMeter® 120-serien : Så enkelt som en-to-tre
 • Digitalt oscilloskop med dobbel inngang på 40 MHz eller 20 MHz
 • To sann RMS digitale multimetere med 5000 tellinger
 • Automatiske målinger
 • En TrendPlot™-logger med dobbel inngang
 • Enkel Connect-and-View™-trigger for bruk med hendene fri
 • Skjermede testledninger for oscilloskop-, motstands- og kontinuitetsmålinger
 • 10:1 spenningsprobe for høyfrekvensmålinger følger med Fluke 124 og 125
 • Opptil sju timers batteridrift
 • 600 V CAT III-sikkerhetssertifisert
 • Optisk isolert grensesnitt for PC-tilkobling
 • Robust kompakt veske
 • Fluke 125 utfører ytterligere buss- og nettkvalitetsmålinger. Du finner alle detaljene om mulighetene for busstesting av Fluke 125 ved å klikke her.

I dagens sammensatte systemer gir ikke en metermåling nok detaljer til å avgjøre årsaken til en feil. Signaluregelmessigheter, avbrudd og elektriske forstyrrelser som kan føre til at en maskin stopper, vises best med et oscilloskop. ScopeMeter 120-serien oppfyller dagens behov for samtidig måling og kontroll av kurver. Den unike Connect-and-View™-triggeren viser automatisk stabile kurver av så godt som alle signaler. Det er virkelig så enkelt som en-to-tre!

Tre verktøy i ett

Tokanals måling viser både multimetermålinger og kurveform samtidig
I ScopeMeter 120-serien kombineres et 40 eller 20 MHz tokanals digitalt lagringsoscilloskop, to digitale multimetre med sann-RMS og en tokanals TrendPlot™ loggefunksjon i ett kompakt, batteridrevet instrument. La alle de andre testverktøyene ligge igjen hjemme – du trenger bare ScopeMeter 120-serien.

Én testledning til alle målinger

Kontroller startkondensatoren på en motor med ScopeMeter 120-serien
Kurveformer med høy frekvens, multimetermålinger, kapasitans, motstand og kontinuitet – de skjermede testledningene takler dem alle. Og du slipper å kaste bort tid på å finne frem og bytte ledninger. Med tilbehøret som følger med, kan du koble instrumentet til testobjekter i alle størrelser.

Vær trygg på at du gjør en god jobb

Åpne målemenyen og velg mellom 26 skop- og multimetermålinger
Når du arbeider under sterkt tidspress og på trange steder der det er vanskelig å komme til, må du konsentrere deg om jobben du skal gjøre, ikke om testverktøyet du holder i hånden. Derfor har ScopeMeter 120-serien Connect-and-View automatisk trigging). Du slipper å tenke på innstillinger for trigging og andre ting, og alle opplysninger du trenger for å gjøre en god jobb, vises på skjermen.

Batteridrevet fleksibilitet
Med opptil sju times batteridrift er du ikke lenger avhengig av spenningstilkobling når du er på farten. Instrumentet er lett å ta med seg med en vekt på bare 1,2 kg og et format som er lett å bære og som ligger godt i hånden. Det solide, dryppsikre hylsteret sikrer lang levetid og pålitelig drift i de tøffeste industrimiljøer.

Flytende målinger, sikkerhetssertifisert
Mens vanlige oscilloskop bare kan ta målinger med referanse til nettjord, kan Fluke 120-serien ta flytende målinger slik at det ikke er fare for tilfeldige jordkortslutninger ved tilkobling. ScopeMeter 120-serien og det medfølgende settet med testledninger er sikkerhetssertifisert for 600 V CAT III på spenningsnett i industrien. Og ved bruk av VPS40-proben støttes målinger opp til 1000 V CAT II. Via det optisk isolerte RS-232-grensesnittet kan ScopeMeter 120-serien trygt kobles til en skriver for direkte utskrift eller til en PC for senere analyse og dokumentasjon ved hjelp av FlukeView-programvaren.

Connect-and-View™ automatisk trigging for øyeblikkelig, stabil visning

Connect-and-View fanger selv de mest kompliserte signalene, som for eksempel motorstyringer
Skopbrukere vet hvor vanskelig trigging kan være. Feil innstilling viser ustabile og noen ganger gale resultater. Flukes unike Connect-and-View™ kjenner igjen signalmønstre og stiller automatisk inn riktig trigging. Den gir en stabil, pålitelig og repeterbar visning av så godt som alle signaler, inkludert frekvensregulerte motorer og kontrollsignaler, uten at du trenger å foreta deg noe. Signalendringer registreres umiddelbart, og innstillingene justeres for stabil visning. Du kan dra nytte av hurtigheten og den praktiske utformingen når du skal måle en rekke testpunkter etter hverandre i rask rekkefølge.

Med TrendPlot™ finner du raskt feil som kommer og går

Ta markører og zoom til hjelp i analysen av de lagrede TrendPlot-dataene
De vanskeligste feilene å finne, er de som kommer og går. Slike feil kan være forårsaket av dårlige koblinger, støv, smuss, korrosjon eller ødelagte kabler eller koblinger. Du er kanskje ikke der når det skjer – men det er Flukes ScopeMeter. Still inn instrumentet på papirløs logging", så kan du få registrert minimums- og maksimumsverdiene samt gjennomsnittsverdi over tid – i opptil 16 dager. De to kanalene kan registrere alle kombinasjoner av spenning, strøm, temperatur, frekvens og faser, med tids- og datostempling slik at du raskt kan finne årsaken til problemene.

Fluke 125 som er basert på 124, tilbyr ytterligere muligheter for testing for utføring av målinger på industrielle maskiner og industrielle busser. Mulighetene for busstesting omtales i et separat avsnitt, se her.

I tillegg tilbyr 125 følgende ekstrafunksjoner for tester på industrimaskiner:

 

 • Effektmålinger for enfasesystemer og balanserte trefasesystemer. Fluke 125 kan umiddelbart vise deg total effekt (watt), tilsynelatende effekt (VA), reaktiv effekt (VAR) og effektfaktor (PF) over mange brukte frekvenser, inkludert de som brukes med frekvensregulerte motorer og omformere. Resultatet er at du enkelt kan se forandringer i de forskjellige effektmålingene under oppstart eller ved driftsforhold som endrer seg. En strømtang følger med som standard.
 • Harmonisk modus viser opptil 33. harmoniske grafisk, en hjelp ved feilsøking av f.eks. med store ikke-lineære belastninger.
 • Turtall- og Hz-avlesning for bruk med elektriske motorer og forbrenningsmotorer.
 • VAC PWM for bruk på utgangen av frekvensregulerte motorer, les utgangsspenningen slik motoren ser den.
 • Lavimpedans-målinger gir en oppløsning på 0,01 ohm for motorviklinger og lignende.


FlukeView® programvare for dokumetering, arkivering og analyse

 

FlukeView® for Windows® hjelper deg å få mer ut av ditt ScopeMeter på følgende måter:

 • Dokumentering – overfør kurveformer, skjermbilder og måledata fra et ScopeMeter til en PC. Skriv ut eller importer dataene i rapporten din.
 • Legg til brukertekst for individuelle ScopeMeter-innstillinger som veiledning til operatøren når oppsettet kalles frem.
 • Arkivering – opprett et bibliotek med kurveformer og dine egne kommentarer for enkel referanse og sammenligning. Lagre fullstendige Replay-sykluser for analyse av endringer i kurveformer. Lagre en sik
 • Kuveformsammenligning – lagre referansekurveformer på PCen, eller send en referanse tilbake til ScopeMeteret for sammenligning av kurveformer eller "pass/fail"-testing.
 • Analyse – bruk markører, utfør spektrumanalyse eller eksporter data til andre analyseprogrammer. ScopeMeteret kobles til en PC ved hjelp av en optisk isolert RS-232- eller UBS-grensesnittkabel.

Spesifikasjoner
Oscilloskopbåndbredde
Fluke 125:  40 MHz
Fluke 124:  40 MHz
Fluke 123:  20 MHz
Sann RMS-meter med dobbel inngang
 Vdc, Vac, Vac+Vdc, Ohm, kontinuitet, diodetest
 Strøm, °C, °F, Kapasitans, dBV, dBM, Crest-factor, Touch Hold og nullstilling
TrendPlot™-registrering
 Automatisk vertikal skalering og tidskomprimering.
 Viser verdier for reell, MIN, MAKS og GJSN.
Markører
Fluke 125/124:  ∆T, 1/∆T, V, ∆V, stignings- og falltid
Maks. samplingshastighet
 25 MS/s
Ekvivalent samplingshastighet
 opptil 2,5 GS/s (125, 124) eller 1,25 GS/s (123).
Innganger
 2
Tidsbase
Fluke 125/124:  20 ns - 1 min/div
Fluke 123:  10 ns - 1 min/div
Vertikal oppløsning
 5 mV - 500 V/div
Triggermetoder
 Connect-and-View™, Free Run, Single Shot, Edge, video, ekstern
Glitsj-registrering
 40 ns
Skopmålinger
 Automatiske målinger: 26 (alle instrumenter) I tillegg har Fluke 125 ekstra målefunksjoner for strøm (W), VA, VAR og effektfaktor (PF) for enfasesystemer og balanserte trefasesystemer (delta).
Harmoniske-modus
 Fluke 125 har muligheten til å analysere harmoniske-innholdet i strømsignaler. Mer informasjon nedenfor.
Maks. minnedybde
 512 min/maks pkt. per inngang
Minne
Fluke 125/124:  20 skjermbilder og oppsett
Fluke 123:  10 skjermbilder og oppsett

Ekstra mulighet for måling av nettkvalitet (kun Fluke 125)
Målingstyper:
 Watt,
 VA,
 VAR,
 Effektfaktor (PF)
Strømkonfigurering:
 Enfase eller balansert trefase-nettstrømforsyning (deltakonfigurering)
Spenningsmålinger
 Kanal A, ved bruk av STL120, spenningsprobe eller direkte inngang
Maksimale sikre arbeidsspenninger
 Kanal B, ved bruk av i400s (inkludert) eller annen kompatibel strømtang
Strømtang eller shuntsensitivitet:
 0,1/1/10/100/1000 mV/A, 10 mV/mA og 400 mV/A.

Harmoniske-modus (kun Fluke 125)
 
 Konverterer kurveforminformasjon til et harmoniske-display (ved bruk av FFT-behandling) som viser de relative amplitudene til den første og opptil den 33. harmoniske
Analysert kurveform:
 Spenningskurve (kanal A), strømkurve (kanal B) eller effekt (kanal A x kanal B), automatisk generert.
Harmoniske-frekvensområde:
 DC opptil den 33. harmoniske (for grunnleggende opptil 60 Hz),
 DC opptil den 24. harmoniske (for grunnleggende opptil 400 Hz).
Skjerm
 Søylediagram viser den første opptil den 33. harmoniske og DC, amplitude vises i % relativt til grunnleggende
Målinger:
 Relativ amplitude for individuelle harmoniske,
 THD i %r eller %f.

Spesifikasjoner, miljø
Driftstemperatur
 0 til 50 ºC
Oppbevaringstemperatur
 -20 til +60 °C
Høyde over havet, drift
 3 000 m

Sikkerhet
Sikkerhetsbeskyttelse
 600V CAT III (EN61010-1)

Mekaniske og generelle spesifikasjoner
Størrelse
 232 x 115 x 50 mm
Vekt
 1,2 kg
Garanti
 3 år for deler og arbeid (ett år for tilbehør)
Batterilevetid
 7 timer ved bruk av NiMH
RS-232/USB-grensesnitt
 Optisk isolert via valgfri PM9080/OC4USB for grensesnitt mot skriver eller PC
ModellnavnBeskrivelsePriser
Fluke 125Industrielt ScopeMeter (40 MHz)

Alle modeller leveres med følgende inkludert:
 • AC120 Kraftige krokodilleklemmer
 • BB120 Banankontakt til BNC/adapterplugg
 • Getting started booklet
 • PM 8907 Batterilader/nettspenningsadapter
 • STL120-III Skjermet testledningssett
 • Brukermanual (CD-ROM)
 • Brukerhåndbok (CD-ROM)
Fluke 124/125:
 • VPS40 Spenningsprobe 40 MHz, 10:1
Fluke 125-modellene inkluderer også:
 • I400s AC-strømtang

Prisliste
Fluke 125/S Industrielt ScopeMeter (40 MHz) + SCC120

SCC 120:
 • C120 Hard koffert
 • OC4USB Adapter/kabel, serielt grensesnitt, optisk isolert
 • SW90W FlukeView programvare

Prisliste
Fluke 124 Industrielt ScopeMeter (40 MHz) Prisliste
Fluke 124/S Industrielt ScopeMeter (40 MHz) + SCC120 Prisliste
Fluke 123 Industrielt ScopeMeter (20 MHz) Prisliste
Fluke 123/S Industrielt ScopeMeter (20 MHz) + SCC120 Prisliste

ClipsPriser
AC120AC120 Krokodilleklemmesett for 120-serien (1 rød, 1 grå, 1 svart)Prisliste
AC87AC87 robuste skinneklemmerPrisliste
BP980BP980 Dobbelt bananplugg-settPrisliste
HC200Hakeklemmesett, sett med 4 (2 røde, 2 grå) for prober i VPS200-serienPrisliste
HC120HC120 Hakeklemmesett for 120-serien (1 rød, 1 grå)Prisliste

TestproberPriser
ITP120ITP120 Optisk isolert utløserprobePrisliste
PM8918/301Lavpassfilter (4 kHz) probesettPrisliste
TP912TP912 Ekstra spisser til TL910Prisliste
TP920TP920 Adaptersett til testproberPrisliste
VPS121VPS121 1:1 Voltage Probe SetPrisliste
VPS250VPS250 2.5 m Voltage Probe Set 75 MHzPrisliste

Bærbare oscilloskopPriser
SW90WFlukeView® ScopeMeter-programvare for WindowsPrisliste

AlternativerPriser
SCC120SCC120 Special Value Kit consisting of FlukeView Software, Carrying Case and Optically Isolated USB Interface CablePrisliste

Bærevesker og hylstrePriser
C120C120 Hard koffertPrisliste
C125C125 Myk veskePrisliste
C75C75 tilbehørsveskePrisliste
Fluke MeterCleaner™ våtservietterFluke MeterCleaner™ våtservietterPrisliste

Batterier, ladere og adapterePriser
BHT190BHT190 – "Break-out"-adaptere for tilkoblinger for industrielle bussertilkoblinger for industrielle busserPrisliste
BP120MHBP120MH NiMH Battery Pack for Fluke 120 series, Fluke 43 and 43BPrisliste
PM8907PM8907 Batterilader/nettspenningsadapter EUR (120-serien)Prisliste

BiltilbehørPriser
SCC128SCC128 Auto-tilbehørssett (120-serien)Prisliste

FiberoptikkPriser
FOM Fiberoptisk modulFOM Fiberoptisk modulPrisliste

Kabler og maskinvarePriser
PAC91PAC 91 skriveradapterkabelPrisliste

LamperPriser
L200L200 probelampePrisliste
L210L210 probelampe og probeforlengerPrisliste

StrømtengerPriser
80i-110s80i-110s AC/DC strømprobe (100 A)Prisliste
i3000s Flex-24AC strømtang (3000 A), 610 mmPrisliste
i3000s Flex-36AC strømtang (3000 A), 915 mmPrisliste
i1000si1000s AC-strømprobePrisliste
i1010i1010 AC/DC strømtangPrisliste
i200si200s AC strømtangPrisliste
i3000si3000s AC-strømtangPrisliste
i30si30s AC/DC strømtangPrisliste
i310si310s-strømprobePrisliste
i400si400s AC-strømprobePrisliste
i410i410 AC/DC strømtangPrisliste
i5Si5S AC-strømtang Prisliste

Testledninger, prober og klemmer for industriell brukPriser
BB120BB120 Shielded Banana to Female BNC AdapterPrisliste
OC4USBOC4USB USB-kabelPrisliste
PM9091PM9091/001 Koaksial-BNC-kabelsett, fargekodet, 3 stk., 1,5 m hverPrisliste
VPS40-IIIVPS40-III Voltage Probe, 10:1, with safety-designed shrouded 4mm testpinPrisliste

TrykkPriser
PV350PV350 Trykk/undertrykk-modulPrisliste

TemperaturPriser
80PK-2280PK-22 Nedsenkningsprobe Prisliste
80PK-2480PK-24 Luftprobe Prisliste
80PK-2680PK-26 Universalprobe Prisliste
80PK-3A80PK-3A Overflateprobe (type K)Prisliste
80PK-880PK-8 Temperaturprobe for rør (type K)Prisliste
80T-150UA80T-150U Universal temperaturprobe (for DMM)Prisliste
80TK80TK Termokoblingsmodul (type K)Prisliste

Test LeadsPriser
TL220SureGrip™ industrielt testledningssett inkluderer:Prisliste
H900H900 TestledningsholderPrisliste
STL120-IIISTL120-III – sett med skjermede testledninger Prisliste
TL221TL221 SureGrip™ SkjøteledningssettPrisliste
TL224TL224 SureGrip™ SilikontestledningssettPrisliste
TL40TL40 Testledningssett med uttrekkbar tuppPrisliste
TL71TL71 TestledningssettPrisliste
TL81ATL81A Deluxe elektronisk testledningssettPrisliste
TL910TL910 Elektroniske testledningssett (med utbyttbare spisser)Prisliste
Startside  |  Nettstedskart  |  Programvarelisens  |  Personvern  |  Bruksvilkår  |  Vilkår og betingelser  © 1995 - 2018 Fluke Corporation